Gå til indhold

Visumregler for Burma

Myanmars myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet:

Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Det anbefales, at du eventuelt kontakter Myanmars ambassade for at få bekræftet nedenstående:

  • Visumpligt, jfr. http://evisa.moip.gov.mm, der giver turister oplysninger om online visum og immigrationsprocedurer.      
  • For forretningsrejsende er der mulighed for at søge om "visa on arrival" ved ankomsten til Yangon lufthavn. For yderligere oplysninger om nødvendig dokumentation til de enkelte typer visa, ansøgningsformular samt oplysning om pris og procedurer kontakt Myanmars ambassade.
  • Det er endvidere muligt at søge om visum ved Myanmars ambassader i London, Berlin og Bangkok.
  • Det er ikke muligt at indrejse i Myanmar på et nødpas. Ved udrejse på et nødpas kræves stempel fra immigrationsmyndighederne.
  • Danske forlængede pas anerkendes.     
  • Indrejse kan som udgangspunkt kun ske ad luftvejen. Dog er det i princippet muligt at indrejse i Myanmar via landegrænsen, hvis man har opnået visum på forhånd, men det anbefales at undersøge de nærmere forhold hos en af Myanmars ambassader.
  • Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Myanmars ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Udenrigsministeriet bestræber sig på, at oplysningerne på hjemmesiden er opdaterede, korrekte og dækkende. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

På Udenrigsministeriets  hjemmeside kan du finde mere om regler for danskeres indrejse til Myanmar: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/myanmar-pas-og-visum/.