Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Myanmar

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Myanmar.
Senest opdateret 02.12.2021 10.30 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Myanmar.

Information om konkrete restriktioner i Myanmar opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Myanmar, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Myanmar

Information om konkrete restriktioner i Myanmar opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Myanmar har indført indrejseforbud og suspenderet alle visumkategorier for udlændinge frem til og med den 31. december 2021.

Indrejseforbuddet betyder, at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende i udgangspunktet ikke kan rejse ind i Myanmar.

Myanmars myndigheder har oplyst, at de i særlige tilfælde kan gøre undtagelser for folk på officiel mission med et anerkendelsesværdigt formål, der rejser ind i landet med særfly og kan dokumentere en negativ Covid-19 pcr test foretaget senest 72 timer før afrejsen. Falder du inden for denne kategori, vil du skulle kontakte den nærmeste myanmarske ambassade for at søge undtagelse.

Du kan finde kontaktoplysninger på Myanmars ambassade i London.

Alle internationale kommercielle flyforbindelser til Myanmar er indstillet til og med 31. december 2021.

Alle landegrænser til Myanmar er midlertidigt lukket for udlændinge til og med 31. december 2021.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Myanmar. Krydsvacciner accepteres ikke. Rejsende, der kan dokumentere, at de har været smittet med Covid-19 inden for de seneste 90 dage, kan nøjes med tre dags karantæne ved negativ PCR-test foretaget på tredjedagen.

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for testresultat i printet format.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Rejsende til Myanmar vil ved ankomst blive sat i 7-dages karantæne på en offentlig facilitet eller hotel, med løbende PCR-testning. Samtidig skal alle udenlandske rejsende fremvise en negativ COVID-19 pcr test foretaget inden for de seneste 72 timer før afrejsen for at kunne boarde deres fly til Myanmar. Hvis den rejsende kan dokumentere, at de har været smittet med Covid-19 inden for de seneste 90 dage før ankomst, kan kravet om 7 dages karantæne omgås.

Overtrædes karantænebestemmelserne kan det medføre bøde- og/eller fængselsstraf.

Interne rejserestriktioner

Du bør tjekke, om der gælder særlige regler for udlændinge med dit rejsebureau og det hotel du skal bo på, før du begiver dig ud i landet.

Der gælder også en række rejserestriktioner i Myanmar som følge af militærkuppet og de områder der er præget af væbnede konflikter.

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Myanmar.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført fuldt udgangsforbud i Yangon og Mandalay og andre større byer i tidsrummet 22.00 til 04.00 - øvrige steder i landet gælder udgangsforbuddet fra 20.00 til 04.00.  Der kan gælde særlige skærpelser af udgangsforbuddet i det specifikke område, hvor du opholder dig, og du bør derfor holde dig orienteret om de lokale myndigheders ansvisninger gennem medierne.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Myanmar, og det er indtil videre ikke tilladt at samles mere end 30 personer. Der gælder undtagelser ved transport, gennemførsel af erhverv, indkøb, nødstilfælde, retshøringer, besøg på hospital og klinikker, begravelser.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du har sygdomssymptomer, vil du blive sat i karantæne på en offentligt facilitet eller i dit hjem. Testes du herefter positiv, vil du, hvis symptomerne er svære, blive overført til et offentligt hospital til behandling.

Vær opmærksom på at hospitalsvæsnet i Myanmar har meget begrænset kapacitet, og har meget svært ved at følge med det nuværende smitteudbrud.

Information om antal testede personer og deres fordeling i Myanmar kan følges via Myanmars sundhedsministeriums hjemmeside.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Besøgende der er indrejst før landet lukkede ned på e-visa, Visa on Arrival, eller Entry Visa, kan ansøge om forlængelse af deres visum gennem ansøgning til Department of Immigration, vedlagt et anbefalingsbrev fra den relevante ambassade. Kontakt derfor den danske ambassade i Yangon, hvis du som dansk statsborger opholder dig i Myanmar og har brug for at få forlænget dit visum jf. ovennævnte typer af visum.

Hvis dit visum er udløbet og ikke er blevet forlænget skal du være opmærksom på, at du vil blive opkrævet 3 USD pr dag i den periode dit visum er udløbet inden du udrejser. Dette opkræves i USD kontant af immigrationsmyndighederne i lufthavnen.

Ved forlængelse af eksisterende Business Visa, har myndighederne indført en række undtagelser for forlængelse.

Læs mere om visum og opholdstilladelse.

Udrejse af Myanmar

Alle internationale kommercielle flyforbindelser til Myanmar er midlertidigt indstillet til og med 31. december 2021.

Enkelte flyselskaber får løbende særtilladelser til at arrangere særfly ud af landet. Disse fly kan findes ved at søge på flyselskabernes hjemmesider. Det er ikke muligt for udlændinge at flyve ind i Myanmar på særfly uden forudgående at have fået tilladelse til indrejse og fået undtagelse til visumreglerne fra Myanmars myndigheder. Myndighederne har indført nye retningslinjer for flyselskaberne mhp. at tjekke passagerlisterne, der betyder, at alle rejsende med fly til og fra Myanmar skal købe deres flybillet senest 5 hverdage før afrejsedatoen. Rejsende med særfly opfordres til at søge råd og vejledning hos Myanmars myndigheder og deres rejseselskab.

Alle landegrænser til Myanmar er midlertidigt lukket for udlændinge til og med 31. december 2021.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden myanmar.um.dk i Myanmar inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Myanmar eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.