Spring til indhold

Turisme i Myanmar

En ferie i Myanmar er en stor oplevelse, og de fleste rejser foregår uden problemer. Husk dog at udvise almindelig forsigtighed og opmærksomhed.

'' 

De fleste rejser til Myanmar foregår trygt og uden særlige problemer. Selv i storbyer som Yangon er kriminaliteten meget begrænset. Danske turister bør dog udvise almindelig forsigtighed og opmærksomhed.

Hovedparten af befolkningen i Myanmar er buddhister, og der er lovgivning, der skal beskytte mod manglende respekt af buddhisme, herunder forbud mod afbildninger af Buddha. Turister med f.eks. synlige tatoveringer af Buddha er tidligere blevet deporteret, ligesom manglende respekt for religiøse templer eller statuer eller negative omtale af buddhisme kan vække stærk forargelse og påkalde sig myndighedernes opmærksomhed. Danske turister bør være opmærksomme herpå.  

Myanmar har længe været præget af etniske konflikter, hvilket påvirker sikkerhedssituationen i visse dele af landet. Turister kan frit rejse til de store turistdestinationer som Yangon, Inle Lake, Mandalay, Bagan og Ngapali Beach, men i andre områder er der restriktioner grundet sammenstød mellem myndighederne og etniske væbnede grupper. De lokale myndigheders liste over områder med begrænset adgang for udlændinge og turister kan findes her. Danske turister opfordres til at være ekstra opmærksomme, følge myndighedernes anvisninger og holde sig opdateret om den aktuelle situation i landet.

Ambassaden fraråder alle ikke nødvendige rejser til Rakhine, med undtagelse af turist-resorts på Ngapali Beach. Ligeledes frarådes alle ikke nødvendige rejser til Kachin grundet risikoen for væbnede konflikter.

Yderligere anbefales det at undgå alle former for demonstrationer og større forsamlinger, og det frarådes at tage billeder eller videooptagelser af militæret, politiet og demonstrationer.